Молитва від страху, тривоги і хвилювання

Молитва від страху, тривоги і хвилювання

Страх є однією з найбільш поширених і характерних людських емоцій. Для сучасних людей не менше характерними є ситуації частих побоювань і стресів. Багато людей практично завжди відчувають якесь невдоволення і побоювання за себе і близьких.

Крім цього поширені хронічні і нав’язливі страхи. Іноді страх може бути нічим не обґрунтованим, але проявлятися як вельми сильна емоція. У таких випадках на допомогу прийдуть молитви від страху і тривоги.

Короткий зміст:

Як молитися при зневірі і розпачі?

Християнський подвижник в ідеалі взагалі не має ніякого страху крім страху Божого, тобто є безстрашною людиною. Страх божий в свою чергу є аж ніяк не негативним, а спонукальним чинником. Адже подвижнику відома і милість Всевишнього і всепрощення, але при цьому зрозумілі і високі вимоги, яким потрібно відповідати, для того щоб нести в собі справжню православну віру.

Зневіра взагалі вважається гріхом, як взагалі можна сумувати, якщо знаєш про наявність Всевишнього. Так само испуги і страхи теж можливо визначити як різновиду зневіри і навпаки.

Навіть якщо ви розумієте негативний вплив на вас повсякденних страхів і зневіри, ви іноді не можете вибратися з канви цих регулярних переживань. В результаті страждає ваше духовне існування, ви можете перестати розвиватися, втрачати віру.

Такий стан справ вимагає від вас деякого праці. Якщо ви ведете релігійний побут, застосовуєте різні практики, то страх для вас є неприродним почуттям. Якщо ви є віруючою людиною, але не активно практикуєте, то страхи можуть проявлятися частіше, тоді різні молитви допоможуть позбутися від таких почуттів.

Крім цього несподіваний безпричинний страх або страх може бути підступи тонких сутностей, яких в православній традиції називають бісами. Дійсно, якщо ви зміцнюєте в вірі і стаєте більш духовною особистістю, ви можете мати і такі перешкоди на своєму шляху. Підтвердження цього факту ви знайдете і в житіях святих і в описі побутового досвіду простих сучасних віруючих людей.

Отже, для будь-яких ситуацій, коли вам потрібно побороти страх на душі і коли вам потрібна підтримка понад, Ви можете використовувати ці молитви. Пропонуємо найбільш дієві.

Звичайно, найоптимальнішими вважаються православні молитви «Отче наш», Богородице, Чесному Хресту Господньому, Ісусова молитва. Пропонуємо тут вашій увазі найбільш довгу і неймовірно дієву молитву Хресту.

«Да воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його, і нехай тікають від лиця Його ненавидить Його. Яко зникає дим, нехай щезнуть, яко тане віск від імені вогню, так нехай загинуть біси від імені люблячих Бога і знаменує Хрещеним Знаменням і в радості промовляючи: Радуйся Пречистий і Животворящий Хрест Господній, проганяй біси силою на тобі пропятаго, Господа нашого Ісуса Христа, у пекло сошедшаго і зневажила силу диявола, і дарував нам тебе Хрест Свій Чесний на прогнание всякого супостата. Про Пречистий і Животворящий Хрест Господній! Допомагай ми зі Святою пані Дівою Богородицею і з усіма святими навіки. Амінь.»

Цей псалом є Дієвим методом позбавлення від страху і боязні, його можна читати на ніч перед сном, а також в будь-який зручний час:

«Живий у допомозі Вишнього, під покровом Бога Небесного оселиться. Речет Господеві: Заступник мій єси і Прихисток моє, Бог мій, і я надіюся на Нього. Яко Той позбавить тя від мережі спритнішим, і від словес бунтівна, плещма своїм осінить тебе, і під Кріля Його сподіваєшся: зброєю обидет тя істина Його.

Чи не бійся від страху нощнаго, від стріли летящи за днів, від речі в темряві преходяшія, від зустрічайте, і біса полуденнаго. Впаде від країни твоєї тисяща, і пітьма одесную тобі, до тебе ж таки не наблизиться, обаче очима Твоїми дивишся, і відплата грішників побачиш.

Бо Ти, Господи, моя надія, Вишнього поклав єси Покрова твоя. Чи не прийде до тебе зло, і рана не наблизиться телеси твоєму, яко Ангелом Своїм заповесть про тебе, зберегтися тя у всіх путях твоїх. На руках обурив тя, та не коли вдарив об камінь ногу твою, на гаспида і василіска наступіші, і попереші лева і змія. Яко на Мя упова, і врятую і: покрию і, яко позна ім’я Моє. Буде кликати Мене, і почую його: з ним есмь в скорботі, ізму його, і прославлю його, довготою днів виконаю його, і він бачити буде спасіння Моє.»

Від переляку у дитини

Діти можуть добре відчувати ваш настрій і можуть легко перейняти ваш настрій. Якщо дитина злякається, а ви подивіться на нього мирним і ясним поглядом, то найчастіше таким простим методом зможете принести йому спокій і безстрашність.

Додатково, для того щоб створити більш дієве, скажімо так, поле спокою і заспокоїти дитину, ви можете читати молитву:

«Господи Ісусе Христе, буди милість Твоя на дітях моїх (імена), збережи їх під покровом Твоїм, покрий від усякого лукавого похоті, віджени від них усякого ворога і супостата, відкрий їм вуха і очі сердечні, даруй розчулення і смиренність серцям їх. Господи, всі ми творіння Твоє, пожалій дітей моїх (імена), і зверни їх на покаяння. Спаси, Господи, і помилуй дітей моїх (імена) і просвіти їм розум світлом розуму Євангелія Твого і настави їх на стежку заповідей Твоїх і навчи їх, Спасе, творити волю Твою, бо Ти єси Бог наш.»

Також при дитячому переляку матері можна звернутися до святої Матрони Московської з такими словами:

«Допоможи мені, Блаженна Стариця, знайти спокій в грішну душу. Прожени ти випадковий переляк і накликав спокій у вірі. Захисти ти чадо моє від згубного страху і надай сил для якнайшвидшого одужання. Попроси у Господа Бога про милість і праведної переляку про його покарання. Хай буде воля твоя. Амінь.»

При читанні молитов немовляти необхідно вмивати святою водою. Можна і начитувати молитви на воду, а потім поїти їй дитину.

Часто бабусі виливають дітям переляк на віск з читанням змов, для кого-то це виявляється дієвим методом, для кого-то немає. Однак пам’ятайте, що Застосування змов відноситься до магічних ритуалів, і якщо ви є православним християнином, краще вдатися до допомоги церкви і Господа Бога.

Звернення до Ангелу

Трапляється, що і у дорослих буває переляк. Особливо часто таке буває, коли людина вижила після найстрашнішої аварії. Приходячи до тями фізично, такі люди довго не можуть відновитися морально і душевно. Тут на допомогу прийде молитва від переляку для дорослого, в якій людина звертається до свого Ангела-Хранителя.

«Ангеле Христовий, зберігачу мій святий і покровителю душі і тіла мого, вся ми прости, що Я згрішив у днешній день, і від усякого лукавства протівнаго ми ворога визволи мене, щоб ні в коемже ГРЕСО прогнівили Бога мого; але молі за мене, грішного і недостойного раба, яко да гідна мя покажеш доброти і милосердя Всесвятия Трійці і Матері Господа мого Ісуса Христа і всіх святих. Амінь.»

Також дієвим помічником можуть стати найпоширеніші православні молитви. Дуже корисно при переляку читати «Да воскресне Бог» — молитва допомагає і від якихось матеріальних напастей і від духовних недругів.

Крім цього ви можете молитися своїми словами. Такий спосіб теж є дієвим, якщо ви творите таку молитву з вірою і щиро.

Від поганих думок

Для того щоб позбутися від нав’язливих думок, пропонуємо вам читати наступну молитву на початку дня.

«Господи, дай мені з душевним спокоєм зустріти все, що принесе мені цей день. Дай мені цілком віддатися волі Твоїй святій, на всяку годину, в усьому настав і підтримай мене, і відкрий мені волю Твою.

Які б не отримував я звістки протягом дня, навчи мене прийняти їх зі спокійною душею і твердим переконанням, що на все свята воля Твоя. У всіх моїх справах і словах керуй моїми думками і почуттями, у всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано Тобою.

Навчи мене, Господи, прямо і розумно діяти з кожним ближнім моїм, нікого не бентежачи і не засмучуючи, Господи, дай мені сили перенести втому наступаючого дня і всі події протягом цього дня. Керуй моєю волею і навчи молитися, вірити, сподіватися, терпіти, прощати і любити. Амінь.»

Крім цього якщо долають погані думки використовуйте найпростіші православні молитви, які вам відомі. Йдеться про найдієвіших, наприклад, Богородице Діво, Ісусова молитва чи Отче наш.

Взагалі будь-яка молитва, яка вам подобається, може стати лікуванням від непотрібних думок. Якщо ви маєте вільний час і можливістю, то коли долають якісь непотрібні думки можете почитати духовну літературу, наприклад, житія святих або канонічні писання.

Молитва від страху смерті

Кожному народженому уготовано залишити свою земну оболонку. З одного боку для віруючої людини цей факт є навіть радісним, так як дає можливість подальшого існування та мати вічне життя. З іншого боку даний факт може лякати маловірних.

Тим більше в сучасному суспільстві, яке часто несе відкриту пропаганду атеїзму, зводить людські істоти до елементарних інстинктів і плоті, наявність закінчення існування тіла асоціюється з закінченням взагалі всіх можливих радощів і досвіду. Тому тимчасовість існування тіла сприймається дуже болісно. Навіть для віруючих людей часом нелегко змиритися з цим, а чого говорити і про тих, хто практично не зміцнювався у вірі.

Звичайно, потрібно міркувати про власний останній день, потрібно ясно усвідомлювати наявність цього дня. Так чи інакше, один із днів стане таким у вашій біографії, але якщо ви надмірно хвилюєтеся або боїтеся цього, то подібні переживання можуть стати заважають для вашого релігійного і повсякденного існування. Тоді слід читати молитви, які допоможуть зміцнити ваш дух, позбавити від марних страхів.

«Господи, помилуй мене від страху перед неминучою смертю. Боюся смерті, але муки. Страшний не кінця, а томління. Визволи мене від смертельного страху і допоможи впоратися з уїдливою скорботою. Нехай буде так. Амінь.»

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: