Молитва про заміжжя до образу Пресвятої Богородиці

Молитва про заміжжя до образу Пресвятої Богородиці

Образ Богородиці, який називається «Нев’янучий Колір», іноді — «Благоуханний Колір», мабуть, один з найкрасивіших і відомих зображень. Матір Божа на одній руці тримає Немовля Христа, а в іншій — квітка білої лілії, здавна символізує чистоту і непорочність, а в даному випадку підкреслює дівоцтво Наречені Неневестная.

На деяких фото і копіях ікони в руці у Богородиці можна побачити гілку троянди. Але від цього не змінюється ні сила чудотворення, ні значення ікони.

Короткий зміст:

Історія

Імовірно Написання образу «Нев’янучий Колір» відноситься до XVI століття, і зворушлива історія його створення пов’язана з грецьким островом Кефалонія, розташованим недалеко від Святої гори Афон, і дивом, багаторазово виявленим не тільки священнослужителям, а й численним паломникам.

За існуючою досі традиції, В свято Благовіщення Пресвятої Богородиці — 7 квітня — паломники несуть до Її образу квіти, найчастіше лілії, і покладають їх до кіота. Такий квітка була в руках у Архангела Гавриїла, коли він повідомив Діві Марії Добру Новину про те, що вона обрана стати матір’ю Сина Божого.

Квіти знаходяться перед ликом Богородиці до самого Успіння Божої Матері — 28 серпня. За цей час вони, звичайно, в’януть. Але було помічено, що напередодні свята всі зів’ялі квіти немов ожили: вони налилися новою силою, знайшли свіжість і яскравість, запахла, утворили нові бутони. Так стало відбуватися щороку. Це чудо і надихнуло афонських іконописців на створення образу з таким ось символічною назвою — Нев’янучий Цвіт.

За іншою версією, надихаючим моментом Для написання ікони стали тексти богослужінь, де нерідко, згадуючи про Богородицю і порівнюючи Її з квіткою, песнописец вживає епітети «нев’янучий, запашний».

День вшанування ікони — 16 квітня.

Де знаходиться?

Є думка, що на російські землі ікона потрапила в XVII-XVIII столітті завдяки паломникам і що швидше за все вона спочатку була привезена до Москви і поміщена в храмі Свято-Олексіївського монастиря, який колись був розташований на місці, де пізніше був зведений храм Христа Спасителя. Оригінал ікони безповоротно втрачено, але безліч чудотворних списків зберігається в різних церквах країни.

У чому допомагає і про що їй моляться?

Коли дивишся на цю ікону і бачиш світлий і ніжний Лик Пречистої, в душі мимоволі вгамовується тривога. Звертаються до Божої Матері все, кому потрібна розрада, допомога в непереборних труднощів. Віруючі, молячись перед святим образом, знаходять душевні сили, отримують настанови на шлях праведний, надовго зберігають молодість і красу.

Молодим дівчатам, які мріють про вдале заміжжя, теж рекомендується в першу чергу читати молитву і акафіст до ікони «Нев’янучий Колір». Слід просити у Неї збереження душевної чистоти, цнотливості, скромності, позбавлення від плотських гріхів. Тільки тоді можна сподіватися на щасливий шлюб, заснований на любові і взаємоповазі.

Молитва до образу «Нев’янучий Колір»

О, Пресвята і Пренепорочна Мати Діво, надіє християн і прибіжище грішним! Захисти всіх в нещастях до Тебе вдаються, почуй стогони наша, нахили Своє ухо до зойку нашому. Володарці і Мати Бога нашого, не погорди требующія Твоєї допомоги і не відкидай нас грішних, подай і навчи нас: не відступи від нас, рабів твоїх, за ремствування наше. Буди нам Мати і Покровительки, вручаємо собі милостивому покрову Твоєму. Приведи нас грішних до тихої і безтурботного життя; да оплачені гріхи наші. О, Мати Маріє, наша преблагая і швидка Заступниці, покрий нас Своїм клопотанням. Захисти від ворогів видимих ​​і невидимих, пом’як серця злих людей, віддати на нас. О, Мати Господа Творця нашого! Ти корінь дівоцтва і нев’янучий колір чистоти і цнотливості, пішли допомогу нам немічним і збурений плотськими пристрастями і блукаючими серцями. Просвіти наші душевні очі, да бачимо шляху правди Божого. Благодаттю Сина Твого укріпи нашу слабку волю на виконання заповідей, та позбудемося від усякої біди і напасті і виправдані будемо Твоїм пречудесне заступництвом на Страшному суді Сина Твого. Йому ж ми віддаємо славу, честь і поклоніння нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Інші ікони, перед якими можна молитися про заміжжя

Будь-яка людина мріє про кохання, на якій буде заснована сімейне життя. Виходячи з постулату «Бог є любов» логічно припустити, що і звертатися з молитвою про щасливе заміжжя потрібно саме до Господа Бога.

О, Всеблагий Господи, я знаю, що велике щастя моє залежить від того, щоб я Тебе любила всією душею і всім серцем моїм, і виконувала у всьому святу волю Твою. Керуй же Сам, о Боже мій, душею моєю і наповнюй серце моє: я хочу догоджати Тобі Одному, бо Ти Творець і Бог мій. Збережи мене від гордості і самолюбства: розум, скромність і цнотливість нехай прикрашають мене. Неробство противна Тобі і породжують пороки, подай же ми полювання до працьовитості і благослови труди моя. Оскільки ж Закон Твій святий наказує людям жити в чесному подружжі, то приведи мене, Отче Святий, до цього, освяченого Тобою, стану, не для догоди бажанню моєму, а для виконання призначення Твого, бо Ти Сам сказав: недобре чоловікові бути одному і, створивши йому дружину в помічницю, благословив їх рости, множітіся і населяті землю. Вислухай смиренну молитву мою, з глибини дівочого серця Тобі віддаємо; дай мені чоловіка чесного і побожного, щоб ми в любові з ним і в згоді прославляли Тебе, мілосерднаго Бога: Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Однак в православній традиції з молитвою про заміжжя прийнято звертатися ще й до інших ікон — Богородиці і деяких святих, які є як би посередниками між смертними і Отцем Небесним, передаючи Йому наші благання.

Варто знати, що з молитвами про заміжжя, якою б не була полум’яною любов, не слід звертатися, якщо обранець одружений. Цим можна тільки погіршити ситуацію.

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: