Сильні православні молитви на всі випадки життя

Сильні православні молитви на всі випадки життя

У світлі і темні дні православні люди звертаються до Бога, щоб подякувати за знайдену радість або отримати підтримку в горі. Господь кожного почує і кожному воздасть за потребами. Можна звертатися до небес своїми словами, простою мовою, але прохання, виражена в молитві — найкоротший шлях до вищої допомоги.

Короткий зміст:

Загальні відомості

Молитва — це спілкування православної людини з Богом, шляхом якого віруючий відчуває присутність Бога, його любов і благословення.

Недарма молитва приносить полегшення, душевне тепло і радість. Молячись, людина отримує відповідь від Бога, але щоб почути його, треба віддатися повністю процесу спілкування. Якщо людина грішна або читає молитву машинально, думаючи про своє, його звернення впирається в невидиму стіну і не досягає мети. У такому випадку потрібно сходити на сповідь, причаститися, щиро покаятися.

Чим частіше людина звертається до Бога, вихваляє Його, тим краще для душі. На жаль, більшість людей згадують про молитву тільки при потрясіннях, коли потрібна допомога або трапилося горе, але це неправильно. Молитва потрібна душі, як тілу їжа.

Молитви для різних життєвих ситуацій

За характером звернення бувають молитви:

Обов’язково потрібно дякувати Господеві, Діву Марію, Святу Трійцю.

Є 3 головні молитви, які допомогли багатьом людям. Віруючі читають їх в будь-якій ситуації: Молитва Господня ( «Отче наш»), «Богородице, діво, радуйся» і «Символ віри» — для щоденних молитов.

Отче наш

Єдина, яку залишив Ісус Христос учням, у відповідь на прохання навчити їх молитися. У ній зібрані воєдино 7 прохань і підноситься слава Господу. Людина, вимовляючи «Отче наш», підтверджує віру в Господа, славить ім’я Його, підпорядковується Його волі, просять про дарування необхідного для життя, кається в гріхах і прощає тих, хто образив його, шукає захисту від лукавого.

Читають при будь-якому життєвому подію і просто так, з неї бажано починати будь-яке звернення до Бога. Священики радять тричі на день підносити цю молитву. Також обов’язково читати «Богородице, діво, радуйся» (3 рази) і «Символ віри» (1 раз).

Отче наш, що єси на небесах! Хай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам днесь; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

«Богородице, діво, радуйся…»

Молитва з’явилася однією з перших в християнстві. Слова взяті з промови, яку виголошував архангел Гавриїл, коли повідомляв Діві Марії благу звістку: що вона народить Спасителя.

Цією молитвою віруючі починають своє звернення до Матері Божої, просячи її про заступництво і вихваляючи її. Читається в будь-якій ситуації.

Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою, Благословенна Ти між жонами, і благословенний Плід утроби твоєї, яко Спаса народила еси душ наших.

Під час вагітності жінка найбільш вразлива. Всіх майбутніх мам терзають страхи і сумніви, пов’язані з розвитком і народженням малюка. Щоб зберегти нормальне настрій, потрібно читати цю та будь-які інші молитви до Богородиці, ставити свічки перед її іконами. Якщо не виходить самостійно позбавитися від страхів — звернутися до священика за допомогою.

«Символ віри»

Цей текст не є молитвою по суті. У ньому викладено основні принципи християнства в короткій і доступній формі. Текст незмінний з часів апостолів. У складі 12 церковних істин. У першому абзаці визнання єдиного Бога Отця, з другого по сьомий — коротка історія Бога Сина, у восьмому йдеться про Святого Духа. Дев’ятий абзац про церкви, десятий — про сенс процедури хрещення, останні два — про життя після смерті.

Цією молитвою православні люди підтверджують свою віру в те, що Бог є, що молитви буде почуто, що після смерті буде вічне життя. текст:

Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого.

І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків; Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося.

Нас заради чоловік і нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви і став чоловіком.

І був розп’ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований.

І воскрес на третій день, як було написано.

І возшедшаго на небеса, і сидить праворуч Отця.

І знову прийде у славі судити живих і мертвих, Його ж царству не буде кінця.

І в Духа Святого, Господа, Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків.

В єдину, святу, соборну і апостольську Церкву.

Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів.

Чекаю воскресіння мертвих, і життя будучого віку. Амінь.

Ісусова молитва

Звернення до Бога з проханням про благословення і захисту. Вимовляється, коли немає часу або не дозволяє місце вимовити довгу молитву. Незважаючи на стислість, молитва дуже сильна. Головне звертатися з душею, а не машинально.

Підноситься Ісусу Христу в будь-якій ситуації, коли є необхідність Божого заступництва.

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного / грішну.

У небезпечній ситуації

У важкій ситуації потрібно звертатися до Господа з проханням про допомогу і захист. Ця молитва має силу щита від будь-якого негативу: злі справи, нечисті помисли, підступність, небезпеки, підступи лукавого і так далі. При читанні важливо усвідомлювати кожне слово і вірити, що Бог захистить і вбереже.

Псалом 90:

Живий у допомозі Вишнього, під покровом Бога Небесного оселиться.

Речет Господеві: Заступник мій єси і Прихисток моє, Бог мій, і я надіюся на Нього.

Яко Той позбавить тя від мережі Ловчий і від словес бунтівна,

Плещма своїм осінить тебе, і під Кріля Його сподіваєшся: зброєю обидет тя істина Його.

Чи не бійся від страху нощнаго, від стріли летящи за днів,

Від речі в темряві минуще, від зустрічайте, і біса полуденнаго.

Впаде від країни твоєї тисяща, і пітьма одесную тобі, до тебе ж таки не наблизиться,

Обаче очима Твоїми дивишся і відплата грішників побачиш.

Бо Ти, Господи, моя надія, Вишнього поклав єси Покрова твоя.

Чи не прийде до тебе зло, і рана не наблизиться телеси твоєму,

Яко Ангелом Своїм заповесть про тебе, зберегтися тя у всіх путях твоїх.

На руках обурив тя, та не коли вдарив об камінь ногу твою,

На гаспида і василіска наступіші і попереші лева і змія.

Яко на Мя упова, і врятую і: покрию і, яко позна ім’я Моє.

Буде кликати Мене, і почую його з ним есмь в скорботі, ізму його і прославлю його,

Довготою дний виконаю його і він бачити буде спасіння Моє.

Про сім’ю

Найголовніше — це сім’я. Ні робота, ні друзі, ні матеріальні блага не замінять тепла домашнього вогнища, турботи рідних людей, дитячого сміху. Якщо серед рідних людей світ, якщо в будинку спокій і любов. То будь-які зовнішні негаразди відступлять.

Бути сім’єю важко. Різні люди, характери, погляди на життя, та й складності побуту накладають свій відбиток. Щоб зміцнити сім’ю, досягти взаєморозуміння, захиститися від згубного впливу, потрібно читати спеціальні молитви Господу та Богородиці.

Пресвятої Богородиці про сім’ю:

Володарці Преблагословенна, візьми під Свій покров сім’ю мою. Всели в серця чоловіка мого і чад наших світ, любов і непрекословіе всьому доброму; Не допусти нікого з сім’ї моєї до розлуки і тяжкого розставання, до преждевременния і внезапния смерті без покаяння. А будинок наш і всіх нас, що живуть в ньому, збережи від огненнаго запаленою, воровскаго нападу, усякого злого обставинах, разнаго страхування і диявольського мани.
Та й ми купно і окремо, явно і потаємно будемо прославляти ім’я Твоє Святе завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь. Пресвятая Богородице, спаси нас!

Про щастя в родині:

Господь Отець Небесний! В ім’я Ісуса Христа я молю Тебе про моє сімейне щастя. Даруй нам в нашій родині любов один до одного. Даруй нам, щоб наша любов зміцнювалася і множилася. Навчи мене любити мого чоловіка (дружину) від щирого серця, навчи мене любити його (її) так, як полюбив мене Ти і Син твій Ісус Христос. Даруй мені зрозуміти, що мені потрібно видалити з мого життя і чому мені потрібно навчитися, щоб у нас була щаслива сім’я. Даруй мені мудрості в моїй поведінці і в моїх словах, щоб ніколи не дратувати і засмучувати мого чоловіка (дружину). амінь

Важливо розуміти, що сімейні негаразди можна виносити за поріг будинку. Навіть батьків не варто присвячувати. У складній ситуації потрібно старанно молитися і просити Господа про допомогу. Якщо самостійно вирішити проблему не вдається, потрібно подружжю йти до священика, який з точки зору біблійних заповідей розбере ситуацію і дасть пораду, як її виправити.

Про матеріальне благополуччя

Гроші, робота, житлові питання — важлива складова нашого життя. Якщо справи не ладяться, проблеми на роботі, не виходить придбати або продати квартиру, не вистачає коштів на життя, немає можливості виплатити кредит — потрібно звертатися з молитвою до Спиридону Триміфунтському. Святий зробив багато чудес, все життя допомагав нужденним, наділяв грошима на придбання необхідного. Тому саме до Святого Спиридона звертаються з проханнями про допомогу в продажу або купівлі будинку, про успішне укладення контрактів, про підвищення зарплати і так далі.

Умоли добросердя Чоловіколюбця Бога, нехай не засудить нас за беззаконнями нашими, але учинить з нами по милості своєї.

Випроси нам, рабам Божим (імена), у Христа і Бога наше мирне безтурботне житіє, здоров’я душевне і тілесне.

Визволи нас від усякого лиха душевних і тілесних, від усіх томлінь і диявольських наклепів.

Поминай нас перед престолом Вседержителя і умоли Господа, нехай дасть багатьох наших гріхів прощення, безбідне і мирне житіє нехай дасть нам, смерті ж живота непосоромлена і мирних та й блаженства вічного в майбутньому веце сподобив нас, так невпинно возсилаємо славу і подяку Отцю і Сину і Духу святому, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Як молитися?

Звичайно, зручніше молитися в тиші, щоб нічого не відволікало, але в деяких ситуаціях можна звертатися до Бога і на ходу. Місце значення не має, головне робити це з розумінням.

Декілька порад:

Мало хто може самостійно зрозуміти Біблію і вибрати з неї походять для молитви частини. Тому в церковних крамницях можна придбати Молитвослови, в яких зібрані тексти молитов на будь-який випадок. Зазвичай в назві вказується, коли читати текст. Є тематичні збірники: для вагітних, про сім’ю, про здоров’я і так далі. Якщо сенс молитви незрозумілий, потрібно йти до церкви. Священнослужителі з радістю дадуть пояснення до незрозумілих рядках, порадять як вчинити в складній життєвій ситуації.

Якщо звернення до Господа проходить від душі, то відповідь не змусить себе чекати. Головне в молитві — відчуття дотику до Бога. Моліться постійно — і будете почуті.

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: