Молитва про фінансове благополуччя Іоанну Милостивому

Молитва про фінансове благополуччя Іоанну Милостивому

Мрії про легкі гроші, звичайно, не прикрашають людини. Може бути, краще направити енергію на можливість заробити їх чесним шляхом. Однак не завжди такі спроби увінчуються успіхом, і переважна кількість простих смертних постійно відчуває потребу, не дивлячись на всі старання. А не в тому річ, що ми занадто покладаємося на свої сили?

Господь наш Ісус Христос говорив: «яко без Мене не можете нічого чинити», тобто жодна справа не може бути виконано без Його допомоги. Ось про це молитися можна і потрібно, звертаючись як до Нього самому, так і до святих, який отримав такий дар. Про матеріальне благополуччя моляться декільком святим, в тому числі допомагає молитва Іоанну Милостивого.

Короткий зміст:

Історія життя святого

Життя святителя Іоанна була прикладом благодіянь нужденним. Адже недарма ж його стали називати Милостивим.

Народився майбутній патріарх на Кіпрі в VI столітті. Відомостей про його дитинство і юність практично не збереглося. Відомо лише, що батько його, Єпіфаній, був знатним і дуже багатим вельможею.

Заступництво Вищих Сил майбутній святитель відчув, ще будучи юнаком. Господь так влаштував, що якщо молода людина допомагав комусь матеріально, подавав щедру милостиню, до нього ця сума поверталася сторицею. Уже тоді він зрозумів: віддавати треба, не шкодуючи і не сподіваючись на віддачу, бо на все Божа воля.

За батьківській волі Іоанн одружився і мав дітей, але потім всі члени його сім’ї померли, після чого Він прийняв чернецтво, проводив дні в невпинних молитвах, строгих постах, вів життя благочестиве і аскетичне, і за святість свою стежили популярність. В ту пору ослабла патріарша кафедра в Олександрії, і на прохання духовенства і імператора Іраклія її очолив святитель Іоанн.

Своє духовне Служіння патріарх ніс вельми гідно: велися догматичне освіта, моральне виховання, викривали постійно виникають єресі різного штибу.

Але найбільше уваги і коштів патріарх Олександрійський приділяв справам милосердя.

На самому початку своєї патріаршої діяльності він вирішив уточнити кількість жебраків і незаможних в місті. Всі вони були переписані, і таких виявилося понад сім тисяч чоловік. І всі ці сім з гаком тисяч турботами патріарха щодня отримували безкоштовне харчування.

У певні дні св. Іоанн виходив на монастирську паперть, вислуховував потребують, давав рятівні поради, допомагав, роздавав милостиню, не відмовляючи в допомозі нікому. Тричі на тиждень він відвідував які перебувають на лікуванні в лікарнях, цікавився їхніми потребами, розмовляв і давав гроші на необхідне.

В ту пору йшла кровопролитна війна імператора Іраклія з персами. Війська перського царя Хозроя II захопили і розграбували Єрусалим, полонили багатьох його мешканців. Патріарх не міг залишити бранців в біді, Він виділив значну частину патріаршої скарбниці, щоб викупити їх.

Церковна історія зберегла кілька переказів, що характеризують характер патріарха Олександрії.

Одного разу, йдучи до лікарні, він зустрів жебрака, якому тут же дав кілька срібних монет. Жебрак узяв гроші, змінив свої дрантя, обігнав святого і знову попросив милостиню, отримавши ще стільки ж. Хитрий жебрак Вирішив ще раз скористатися добротою і щедрістю патріарха і знову виник на його шляху.

Слуги, упізнавши його, стали відганяти шахрая, але св. Іоанн велів дати йому в два рази більше монет, сказавши при цьому: «А може, це Христос випробовує мене? », Пам’ятаючи слова Спасителя про те, що дає жебраку — Йому дає.

Друга історія пов’язана з проханням розорився купця, який, знаючи, що патріарх нікому не відмовляє в допомозі, звернувся до нього, щоб взяти грошей у борг на закупівлю товару і організацію торгового плавання для його продажу, і отримав просимо. Але в результаті зазнав збитків і знову прийшов до св. Іоанну.

Святитель не без підстав розсудив, що напевно купець мав ще й золотом, здобутим неправедним шляхом. Змішавшись з церковним, воно забрало в того благодатну силу, тому купця і спіткала невдача. Святитель знову видав того суму — в два рази перевищує першу, але і в цей раз купець втратив все — корабель зазнав аварії. Боячись з’явитися до благодійнику, нещасний навіть намагався накласти на себе руки.

Провидить це, патріарх закликав його до себе, запропонував належить патріархії корабель, наповнивши його зерном для продажу, і покарав у всьому довірятися нашого Небесного Отця, маючи при цьому тільки чисті помисли. Купцеві навіть здавалося, що у важкі моменти він бачив на кормі корабля молиться фігуру свого благодійника і рятівника.

Подолавши всі тяготи шляху, невпинно молячись, купець вдало і вигідно завершив свою подорож і навіть, за свідченнями очевидців, отримавши за товар оплату олов’яними монетами, знайшов їх перетвореними в золоті і зміг віддати борг.

Через якийсь час святитель занедужав, через хворобу йому довелося залишити кафедру, і він побажав повернутися на Кіпр. Під час плавання йому уві сні явився Посланець Божий і повідомив, що Цар Царів кличе його до себе. Так святий був заздалегідь повідомлений про свою близьку кончину, яка і настала, коли він повернувся в Амафунт, своє рідне місто.

Святий Іоанн Милостивий, патріарх Олександрійський, був зарахований церквою до лику святих. У VII столітті вперше було написано його житіє, а пізніше задокументовані всі чудеса, що відбувалися від його мощей, частини яких нині перебувають в різних місцях: в Венеції, Братиславі, монастирях Афона. Молитися і просити допомоги зовсім не обов’язково у святих мощей — молитву до нього, можна вимовляти від чистого серця перед його образом.

У чому він допомагає?

Молитва до Івана Милостивого має величезну силу. Ті, хто просить допомоги, завжди її отримують. А звертаються до нього в різних важких, здавалося б, безнадійних ситуаціях.

Молитви про гроші

О, Божий угодник, святитель Христовий, обраний Господом, Івана! Почуй нас, дітей твоїх, смиренно припадають до твоїх стопах, пішли нам милість твого заступництва перед Богом нашим. Слізно просимо тебе, пролий милість свою на нас грішних. Беззаконня наші, що не відають кордонів, обтяжують нас скорботою і хворобами, відвертають серця наші від Господа, тягнуть нас в саму пекло. Ти ж наш милосердний заступник, який не має за собою ніякого гріха. Просимо милості твоєї всесильної. Вознеси молитви наші до Господа. Хай буде милостивий Господь до гріхів нашим, нехай пошле нам здоров’я, зцілення від усіх скорбот, подасть фортеця душам і тілам нашим і звільнення від усіх печалей. Пошли на всю країну нашу всі блага, порятунок від ворогів, вони гадають про зло. Нехай по твоїй великої милості все життя наше світом відгородиться. Моли Господа про дарування терпіння і смирення по благодаті. Милостивий Святитель, що не лишай нас допомоги твоєї небесної, заступництвом своїм приведи нас, недостойних, у Царство Христове. Славімо і співаємо все щедроти Господа нашого, Отця і Сина і Святого Духа і на віки віків. Амінь.

Наведемо ще одну сильну молитву Іоанну Милостивого, з якої можна звертатися до нього з надією на благодать Святителя.

Заступник Божий, святитель Іоанн, захисник сиріт і всіх, хто потребує! До тебе смиренно звертаємося, припадаємо до ніг твоїх і молимося, як до швидкого покровителю всіх шукає відповіді у Господа втіхи в печалях і скорботи. Не переставай молитися за нас до Христа, Бога нашого! Ти, наділений Господньою любов’ю і добротою, з’явився в цей світ як зразок милосердя, як ріка, що тече і щедро утоляющая спрагу всіх, хто потребує. Віримо в те, що після пришестя з землі на небеса посудину доброти твоєї став невичерпним.

Даруй всім, вдаються до тебе, розраду в печалях, світ і безтурботність. Даруй своєю милістю в життєвих потребах і вселив у нас надію на вічний мир і спокій в Царстві Господньому. За життя свого ти був притулком всім у всякій біді і нужді, до тебе одному приходили все за милістю. І тепер, царствуя з Господом нашим, яви нам, невпинно моляться перед іконою твоєю, свою допомогу і заступництво. Хай буде з нами мир і радість у Славу Господа нашого, Спасителя нашого Ісуса Христа. Амінь.

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: