Християнські молитви на ніч

Християнські молитви на ніч

Чи слід молитися перед сном? Якщо людина є істинно віруючим, він відповість на це питання ствердно. Оскільки добре розуміє, що кожен день йому посланий Богом, і тільки в союзі з Ним досягається земне щастя, а також є надія на вічне життя. Молитва на ніч є невід’ємною частиною життя віруючої особистості — в ній людина дякує Господу за прожитий день і просить благословення на наступаючу ніч.

Короткий зміст:

Як молитися перед сном?

Молитовні прохання, що передують нічний сон, по суті, нічим не відрізняються від звичайних. Так як головна мета будь-якого звернення до неба — це розмова з Богом, в якому людина шукає допомоги, благодаті, прощення своїх гріхів.

Як правило, такі молитви читаються будинку. Тому діяти можна так:

Які тексти читати?

А потім слід читати конкретні православні молитви, які наведені в молитовнику:

Відзначимо, що це основні молитви. У молитовнику наведено повний список.

Що слід врахувати?

Треба сказати, що молитовне роблення, що здійснюється перед сном, є процесом досить тривалим. В середньому йде близько півгодини на те, щоб помолитися, відходячи до сну. Не у всіх вистачає часу, настрою, можливостей для цього. Але вихід, звичайно, і в цій ситуації є — Бог ніколи не вимагає від нас неможливого і непідйомного.

Якщо немає духовних або фізичних сил, або просто людина поки не є достатньо воцерковленою, Можна обмежитися короткими приношеннями до Бога. Вони повинні полягати в наступному:

Яку молитву читати Господу, якщо немає сил підносити весь звід молитов? Можна прочитати цей короткий, але сильний текст.

«В руки Твої, Господи Ісусе Христе, Боже мій, передаю дух мій: Ти ж мене благослови, Ти мя помилуй і життя вічне даруй мені. Амінь.»

Щоб дитина добре спав вночі

Краще, звичайно, гаряче звернутися своїми словами до Господа, Матері Божої і святих, щоб вони зберегли дітей уві сні, огородили їх від злих сил, щоб новонароджений спав спокійно. Головне, щоб ці слова йшли від серця і були дуже щирими.

Якщо ваш малюк погано спить вночі можете також звернутися до Святої Матрони:

«Свята Матрона! Прошу тебе, заклинаю всій материнською любов’ю, попроси у Господа подарувати здоров’я його рабу (вказується ім’я дитини). Прошу тебе, Свята Матрона, не сердься на мене, а допоможи мені. Попроси у Господа, щоб він наділив моєї дитини (вказується ім’я дитини) міцним здоров’ям. Позбавив від різних недуг як в тілі, так і в душі. Відведи всякі хвороби від його тіла. Прошу, прости мене за всі мої гріхи як створений з моєї волі, так і створеним не з моєї волі. Вимови молитву Господу про здоров’я моєї дитини (вказується ім’я дитини). Тільки ти, Свята Матрона, можеш позбавити мою дитину від страждань. Надіюсь на тебе. Амінь.»

Ангелу Хранителю

Щоб швидко і безтурботно заснути вночі помоліться своєму Ангелу Хранителю. Молитви до нього наведені в будь-якому молитовнику. Але йому, нашому вірному помічникові і захисникові, можна сказати і своїми словами. Наприклад, так:

«Ангел мій Хранитель, прости мене за все, Молися до Господа про те, щоб Він відпустив мої гріхи і помилував мене. Збережи мене в цю ніч, дару мені спокійний безтурботний сон. Збережи і помилуй.»

Щоб все страхи відійшли

У тому випадку, якщо людину мучить страх, особливо посилюється ночами, краще частіше хреститися або взагалі, лігши на ліжко, скласти руки хрестом. Так відразу можна відчути деяке полегшення, оскільки хрестом отгоняются нечисті сили.

А потім можна прочитати молитву перед сном від страху Пресвятої Богородиці, яка завжди приходить до нас на допомогу і в будь-якій ситуації. Наприклад, такими словами:

«Захисти мене, мила Небесна заступниця, від сил видимих ​​і невидимих. Захисти від ворогів і напасті. Пішли мені спокій і надія на Господа. Покровом Святим Заборонено мені.»

Деякі задаються питанням: чи можна молитися вночі? Молитися можна і потрібно в будь-який час, коли цього вимагає душа, а тим більше, коли її долає страх.

Мусульманська молитва

Є встановлений для цього приношення:

«Бі-змі-кя, Раббі, вада’ту джан-бі ва бі-кя арфа’у-ху, фа ін амсакта на-феї, фа-Рама-ха, ва ін арсальта-ха, фа-хфаз-ха бі ма тахфазу бі-хи’ібада-кя-з-Саліхін.»

Переклад:

З ім’ям Твоїм, Господь мій, я ліг на бік і з ім’ям Твоїм я піднімуся. Якщо Ти забереш душу мою, то помилуй її, а якщо відпустиш, то захисти її допомогою того, чим захищаєш Ти Своїх праведних рабів. Бісмі-кя, Аллахумма, амуту ва ахйа. Про Аллах, з ім’ям Твоїм я помру і з ним оживу.

Пам’ятайте про це

Людина, що говорить молитви на ніч, Повинен дотримуватися кількох правил:

Тоді наші прохання будуть почуті, і Господь подасть людині щастя в життя.

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: