Молитва для заспокоєння душі і серця в будь-яких ситуаціях

Молитва для заспокоєння душі і серця в будь-яких ситуаціях

Душевна зневіру, апатія, відчуття безнадійності — іноді трапляється у всіх людей. З такими негативними емоціями кожна людина бореться по-різному. Одні відправляються до лікаря, інші люди вирішують, що нетрадиційна медицина творить чудеса і починаються посилено пити відвари з трав. Треті біжать до ворожок і магів.

Способів існує ще безліч, але який же з них дієвий? Відповідь проста — молитва для заспокоєння душі і серця. Багатьом в це складно повірити, але з плином часу все приходять до розуміння. Щиро читаючи молитву, людина заспокоюється. Без віри в чудо Господь не дасть позитивного душевного настрою.

Короткий зміст:

В яких випадках читати священні тексти?

Хто в скрутних життєвих ситуаціях стає опорою? Звичайно ж, це наші родичі і друзі. При настанні серйозних проблем ми йдемо до них, уважно слухаємо і піддаємося на їх слова, які закликають не сумувати і не впадати у відчай.

На жаль, це допомагає далеко не завжди — так вже влаштована людська натура. Згодом депресія і безнадія проходять. У одних людей дуже швидко, у інших подібний стан затримується довше. Саме в таких ситуаціях допомагають молитви, які здатні заспокоїти вашу душу. Подумки ви посилаєте Богу прохання і дякуйте його. Тільки так можна подолати труднощі і впоратися з проблемами.

Кому молитися в православ’ї та мусульманстві?

У християнстві прийнято молитися різним святим. Прохання до них йдуть про всілякі життєві потреби. Сьогодні в церквах передбачені десятки православних молитвословів. У них церква надрукувала акафісти з проханнями до святих. Молитва адресується угодників Господа.

Кожен святий здатний так помолитися за людину, що Всемилостивий Бог обов’язково почує це прохання. Кому ж прийнято молитися в християнстві для заспокоєння серця? Наприклад, жінки часто підносять прохання Пресвятої Богородиці. Справитися з хвилюванням допомагає великомучениця Варвара. І звичайно, до самого Господа Бога звертаються взагалі з будь-якого приводу.

З серйозними душевними ранами завжди чудово справлявся Іоанн Хреститель. Він приходив на допомогу до всіх, хто в цьому сильно потребував, навіть до грішників.

Щоб мусульманину заспокоїти свою душу і серце, потрібно регулярно читати Коран або хоча б слухати в аудіо форматі. У ньому людина незримо розмовляє з Аллахом, який йому допомагає. Якщо віруючий слід всіма приписами, написаних у священній книзі, то Всевишній ніколи не покине його.

Молитви для заспокоєння

Одне з ефективних прохань — звернення до Богородиці:

«Богородице Діво, радуйcя, Благодатна Маріє,

Господь з Тобою: благословенна Ти між жонами,

І благословенний Плід утроби твоєї,

Яко Спаса народила еси душ наших.

Достойно єсть яко воістину, славити Тебе Богородицю,

Присноблаженну і пренепорочную і Матір Бога нашого.

Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів,

Без зотління Бога Слово породила,

Сущу Богородицю, Тебе величаємо. Амінь.»

Найчастіше згадане нижче прохання застосовують, щоб зробити якусь велику справу. Звичайно, при цьому відбувається сильне хвилювання. Щоб його уникнути, прочитайте:

«Царю Небесний, Утішителю,

Душе істини, іже всюди єси і все виконуй,

Скарб дібр і життя подателю,

Прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни,

І спаси, Благий, душі наші.

В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь.»

Великомучениця Варвара за життя сама постійно відчувала душевні страждання. Відтепер вона здатна позбавляти від них молиться:

«Свята, славна і всехвальна великомучениця Христова Варвара! Молимо тебе, відома бажання нашого Заступницю: молі з нами і про нас благає від Свого милосердя Бога, та милостивий, але почує нас, тих, хто просить його милості, і не залишить від нас вся спасіння і житієм потрібна вибачення, і дарує християнську кончину життя нашого безболісно, ​​бездоганної, мирної, Божественних Тайн причетності; і всім на всякому місці, у всякому горю і при важких обставинах, які вимагають Його людинолюбства і допомоги, велику Свою подасть милість, та благодаттю Божою і твоїм теплим заступництвом, душею і тілом завжди здорові пребивающе, славимо дивного у святих Своїх Бога Ізраїлевого, що не видаляє допомоги Своєї від нас, завжди, нині, повсякчас і на віки віків. Амінь.»

Як говорилося раніше, викорінити депресію і смуток допоможе Іоанн Хреститель:

«Хрестителю Христовий, проповіднику покаяння, кающагося не погорди мене, але разом поставлю з ВОІ небесними, молися до Владики за мене, недостойного, унилаго, немощнаго і сумного, у многія біди впадшаго, утружденнаго бурхливими помисли ума мого. Аз бо есмь вертеп злих справ, аж ніяк не маєш кінця гріховного звичаєм, прибитий бо є розум мій земним віщого. Що сотворю? Чи не живемо. І до кого вдамся, так врятована буде душа моя? Тільки до тебе, святий Жанні, благодаті тезоіменіте, яко тя перед Господом по Богородиці вем больша бити народжених всіх, ти бо сподобився єси торкнутися верху Царя Христа, який прийняв гріхи світу, Агнця Божого. Його ж моли за грішну мою душу, та поне відтепер, в перший надесять годину, понесу тяготу благу і прийму мзду з останніми. Їй, Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, крайній Пророче, перший у благодаті мученику, Постніков і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий! Тебе молю, до тебе прибігаю: чи не відкинь мене від твого заступництва, але підведи мене, нізверженнаго багатьма гріхи. Обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням, понеже обох начальник єси: хрещенням омиваяй прародітельний гріх, покаянням же очіщаяй коегождо справа кепсько. Очисти мене, гріхами оскверненнаго, і спонукати ввійти, аможе нічтоже кепсько входить, до Царства Небесного. Амінь.»

Якщо говорити про мусульманських молитвах, то в Корані Вказуються такі рядки:

«Слава Богу, Господу світів,

Милостивого, милосердному,

Тримає в своєму розпорядженні день суду!

Тобі поклоняємося і в Тебе просимо допомоги:

Веди нас шляхом прямим,

Шляхом тих, яких Ти облагодіяв,

Чи не тих, які під гнівом, ні тих які блукають.»

Під час печалі і тривоги на серце можна читати:

«О Аллах, Твою милість я бажаю не залишай мене надію на самого себе ні на мить ока, і покращуй всі мої справи. Немає іншого панове, крім Тебе.»

Щира молитва здатна допомогти в будь-якій справі. Прохання Богу про заспокоєння душі і серця — не виняток. Вкладіть щиру віру, і тоді Всевишній позбавить вас від всіляких складних проблем. Чи це не чудо?

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: