Молитви, щоб дитина добре і з задоволенням вчився

Молитви, щоб дитина добре і з задоволенням вчився

Під навчанням в цілому розуміється не тільки отримання оцінок в школі, але і придбання якихось умінь і знань. Крім цього в цілому навчання являє собою освоєння світу в цілому. У ранні роки кожна дитина вчиться, для жителів мегаполісу найбільш характерним варіантом є навчання в школі.

Якщо ви хочете допомогти своїй дитині в навчанні, то можете скористатися наступними варіантами молитов і змов, які пропонуються далі.

Короткий зміст:

Які святі допомагають в навчанні?

Існує цілий ряд святих, які можуть допомагати в навчанні. Наприклад, чудотворними вважаються Образи Пресвятої Богородиці:

Перед цими іконами Богородиці моляться для того щоб здобути позитивні результати в освітній діяльності та для того щоб дитя знайшло інтерес до навчання, стало більш активним.

Ці образи є списками зі скульптури Лоретской Богоматері і володіють чудотворними властивостями. Вони з’явилися на Русі в 16 столітті і багато людей засвідчили позитивний ефект від молитов перед ними. Є і чимала кількість сучасних свідчень про чудодійну мощі цих ікон.

Іншим характерним прикладом є звернення до святим Кирилу і мифодий, які є творцями алфавіту і фактично мови, завдяки якому ви можете читати цей текст. Тому ці святі безпосередньо пов’язані з навчанням і можуть дати певне благословення.

Є й безліч інших святих перед образами, яких моляться для того щоб чадо краще навчалося, зокрема:

Кожен з цих святих володіє особливими якостями. Наприклад, Ксенія Петербурзька окрім іншого вважається помічницею всіх студентів. У неї є власна церква на Василівському острові в Петербурзі, куди приїжджає величезна кількість студентів перед сесією, для того щоб «передати записочку»: на папірці пишуть загадане (найчастіше добрі оцінки на сесії) і просовують папірець в стіну церкви.

Як розповідають багато студентів, подібне звернення дійсно допомагає і сесія завершується позитивним чином. Деякі додатково моляться перед образом або беруть ікону з собою на іспит.

Як молитися?

Для того щоб помолитися про те, щоб дитина вчилася на відмінно вам слід відвідати храм і поставити свічку заданої святому або святим. Після цього ви цілком можете молитися своїми словами, щиро розповісти вашу проблему або прохання, попросити про те щоб діти добре вчилися.

Крім цього, якщо ви маєте ікони потрібних святих в будинку, то можете молитися без походів в храм. Оптимальним варіантом є, коли у вас є вівтар. Як мінімум корисно використовувати церковні свічки, коли ви читаєте молитву.

Якщо ви не можете сформулювати власну думку таким чином яким вважаєте за потрібне, скористайтеся канонічними формулами — молитвами. Далі пропонуються варіанти кількох священних текстів.

Які молитви читати?

Господу Богу

Для початку пара молитов Господу, які ви можете читати в церкві, наприклад перед іконою Спаса. А також цю молитву читають перед початком навчання.

Преблагий Господи, пошли нам благодать Духа Твого Святого, дарствующаго і укрепляющаго душевні наші сили, щоб, внімающе викладається нам вченню, зросли ми Тобі, нашому Творцеві, на славу, батькам же нашим на втіху, Церкві і батьківщині на користь.

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, благослови мене на вчення (або на іспит), пішли допомогу Твою святу, до возмог досягти бажаного: бажаного Тобі, Господи, і для мене корисного. Амінь.

А цю після навчання:

«Дякуємо Тобі, Творцеві, бо Ти сподобив нас благодаті Твоєї, в їжаку вніматі вченню. Благослови наших начальників, батьків і вчителів, які ведуть нас до пізнання блага, і подай нам силу й міць до продовження навчання цього.»

Богородице

Тепер молитва Пресвятої Богородиці, яку найкраще читати перед зазначеними раніше іконами Богородиці. Якщо ви не маєте ікони будинку або не можете відвідати храм, скористайтеся екраном комп’ютера, де ви можете встановити потрібну ікону.

Про Пресвята Діво! Ти — Наречена Бога Отця і Матір Божественного Його Сина Ісуса Христа! Ти — Цариця Ангелів і порятунок людей, облічітельніца грішників і наказательніца боговідступників. Помилуй і нас, тяжко згрішили і не виконали заповідей Божих порушили обітниці хрещення і обітниці чернецтва і багато інших, які обіцяли виконувати. Коли Дух Святий відступив від царя Саула, тоді боязнь і смуток напали на нього і тьма відчаю і безрадісне стан душі мучили його. Тепер і ми за гріхи наші все втратили благодаті Духа Святого. Розум стали марними марнотою помислів, забуття про Бога затьмарило душі наша, і тепер тіснять серце всякого роду печалі, скорботи, хвороби, ненависть, зло, ворожнеча, мстивість, зловтіха і інші гріхи. І, не маючи радості і втіхи, кличемо до Тебе, Мати Бога нашого Ісуса Христа, да умоліші Сина Твого пробачити нам всі наші гріхи і послати до нас Духа Утішителя, як послав Він Його на апостолів, та втішені і освічені їм заспіваймо Тобі подячну пісню: Радій Пресвятая Богородице, до спасіння додала нам розуму. Амінь.

Миколи Угодника

Ось універсальна молитва Миколи Угодника, яка допомагає і в навчанні теж.

О, Всесвятий Миколу, догоджаючи преізрядний Господній, теплий наш заступнику, і всюди в скорботах швидкий помічнику! Помози мені грішному і смутному в цьому сем житії, умоли Господа Бога дарував ми залишення всіх моїх гріхів, еліко згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, умоли Господа Бога, всього творіння Творче, избавити ма повітряних митарств і вічних мук: так завжди прославляю Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостиво предстательство, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Це найсильніші молитви. Для інших перерахованих раніше святих, ви можете відшукати молитви в молитовнику.

Змови

Якщо ви хочете спробувати будь-які додаткові методи, то можете користуватися змовами для поліпшення навчання. Пропоновані далі заговори можуть читати тільки батьки або близькі родичі. Таким чином ви можете допомогти своєму чаду краще вчитися.

Для гарного навчання

Буде потрібно придбати три червоні свічки, на яких пишеться повне ім’я дитини. Після цього ви робите спіраль і ретельно скручуєте свічки, які слід підпалити, таким чином щоб вони відразу загорілися і горіли по можливості рівномірно. Свічки встановлюються там де дитина вчиться, найчастіше на столі і коли вони горять тричі вимовляється:

«Гори, полум’я, розгорається! Від дихання мого колтихайся! Щоб також горів до навчання і раб Божий (ім’я). Амінь!»

Після цього просто почекайте коли свічки догорять. Решта недогарки сховайте в кімнаті в предметах дитини, але таким чином, щоб ваше дитя не виявило ці ритуальні предмети. Такий ритуал виконується кожні півроку і може допомогти школярам і студентам.

З церковними свічками

Цей варіант використовується в присутності дитини, але якщо дитині не подобається участь в подібному ритуалі, то ви цілком можете скористатися іншими варіантами, які робляться на фотографії або предмети. Отже, в И садите учня смирно на стілець і берете три запалені церковні свічки. Далі читаєте (напам’ять) наступний змову тричі:

«Думки швидкі, справи швидкі, пам’ять міцна! Мудрість і хитрість змішати в водиці, Зійдіться все разом та рабу Божому (ім’я) перейдіть. Щоб дитино моя розумом блищало, розумом вражало всіх. Відтепер і повсякчас. Амінь!»

Після цього висвітліть чадо хресним знаменням. Далі перехрестилася самі.

Щоденний

Використовується в якості своєрідного материнського напуття, яке потрібно вимовляти коли ви проводжає дитину в школу і той переступає поріг будинку. Якщо ви відводите в школу, то можете читати, після того як дитя прощається з вами і переступає поріг школи.

«З очей тебе відпускаю, а в серці своєму залишаю. Буду за тобою стежити, охороняти, зберігати, біди не допускати. Кров від крові моєї, плоть від плоті моєї, ні тебе мені ріднею. Амінь.»

Такий текст потрібно запам’ятати і використовувати кожен день. Згодом дане позитивне напуття стане звичкою. Додатково ви уявляєте (коли читаєте) вашої дитини, який відмінно вчиться.

Для концентрації

Іноді діти в цілому мають нормальне ставлення до навчання і можуть нормально вчитися, але погано концентруються. Для того щоб дитина краще вчився і добре здавав різні контрольні допоможе ця змова. Для виконання буде потрібно дотримання кількох умов: по-перше, читається замовляння по четвергах, по-друге, тільки ввечері після сходу Місяця.

Читати слід там де займається ваше дитя і потрібно взяти будь-якої належить дитині предмет в руку. Після цього говорите.

«Господи Ісусе Христе, Боже наш, воістину вселівийся в серця дванадцяти апостолів і силою благодаті Всесвятого Духа, сошедшаго у вигляді вогненних язиків, і уста їх відкрив, так що вони почали говорити іншими говірками! Сам Господи Ісусе Христе, Боже наш, пошли того Духа Твого Святого на цієї дитини (ім’я), і їх посадиш в серці його Святе Письмо, яке рука Твоя пречиста накреслила на скрижалях законодавцю Мойсею, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.»

Після цього потрібно перехреститися.

Для додавання розуму

Як правило ця змова читається близьким родичем по чоловічій лінії, але цілком можливо робити і жінкам, хоча в такому варіанті змову вважається трохи менш сильним, але все одно дієвим. Так чи інакше, в ліву руку береться запалена церковна свічка, а права кладеться дитині на голову або (якщо дитині не подобається брати участь в подібних ритуалах) на подушку на якій дитя спить. Після цього читається:

«Господи Боже і Творцеві наш, чином Своїм нас, людей, що прикрасив, обраних Твоїх який навчив Закону Твого, так що слухають йому дивуються, дітям таємниці премудрості відкрив, Соломону і всім тим, хто шукає її дарував — відкрий серця, розум і уста рабів Твоїх цих (імена учнів), щоб зрозуміти силу Закону Твого і успішно пізнати учення їм корисне вчення для слави Пресвятого Імені Твого, для користі і улаштування Святої Твоєї Церкви і розуміння благої і досконалої волі Твоєї. Визволи їх від будь-яких підступів ворожих, збережи їх в вірі Христовій та чистоті в усі час життя їх, — нехай будуть міцні розумом і виконанням заповідей Твоїх і так навчені, прославлять Пресвяте ім’я Твоє і будуть спадкоємцями Царства Твого, — бо Ти, Боже, міцний милістю і благ силою і Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю і Сину і Святому Духу, завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.»

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: