Дієві молитви Господу Богу про допомогу

Дієві молитви Господу Богу про допомогу

Як часто доводиться чути від різних людей: мовляв, молився-молився про те-то і те-то, та не допоміг мені Бог. У таких випадках так і хочеться запитати: А чи правильно ти це робив? Адже у кожної людини свої поняття про потреби: один молиться за здоров’я хворого сусіда, а інший — про те, щоб у його ближнього все йшло наперекосяк.

Короткий зміст:

Як підносити прохання до Бога?

До Бога ми звертаємося у всіх складних життєвих ситуаціях. Хочеться і здоров’я, і ​​матеріального благополуччя, і успіхів в роботі і навчанні — та хіба мало проблем у простих смертних. І кожен раз здається, що все робиш правильно — молишся, просиш, чекаєш. А молитися і просити теж треба вміти. Для цього навіть існує кілька простих правил.

Допомога в любові

Хто з молодих людей не мріє про справжнє кохання — сильної, вірною, на все життя?! Але ось роки йдуть, а така любов не зустрічається. І тут На допомогу прийде молитва. Адже це особиста бесіда з Богом, в якій молиться з надією на допомогу звертається до Отця Небесного.

Це зовсім не означає, що Він прив’яже ту чи іншу особу один до одного. Він згоден лише послати можливість зустрітися двом серцям, які вже самі повинні побудувати свої подальші відносини.

Але цю бесіду супроводжує виконання Декількох моментів:

«Милосердний Господи Боже! Допомоги твоєї молю — допоможи знайти кохання світлу, зустріти почуття взаємні, щирі, розташуй душу споріднену до моєї душі. Вірую в силу і милосердя Твоє. Хай буде воля Твоя. Амінь!»

Існує ще дуже дієва молитва — Звернення до Господа Ісуса Христа і Пресвятої Богородиці:

«Молитву свою звертаю Господу нашому Ісусу Христу і Пресвятої Богородиці! Молю про допомогу і захист. Освітіть шлях мій до любові справжньої і щасливою, вкажіть долю мою, подаруєте серце моє почуттям щирим. З’єднайте життя мою з життям коханої людини, подаруйте взаємне почуття і благословіть нас на життя довге, любов вірну. Амінь!»

У справах

Так вже створена людина: якщо все у нього добре, то може і не згадати про Церкву, про Бога, а як тільки виникає проблема — важка сесія, складності в бізнесі і т. д., тоді і звертається, як хворий в «швидку допомогу», — до молитви. Люди, далекі від церкви, навіть молитви поділяють «за темами» — від псування, про купівлю-продаж квартири (машини, дачі та ін.). Ці життєві питання відносяться до ділової стороні нашого життя.

Коли виникають проблеми в роботі, у веденні бізнесу, до Господа звертаються, читаючи 37-й псалом, слова якого захищають від недоброзичливості і поганого впливу.

Господи! Чи не в ярості Твоїй картай мене і не гнівом Своїм карай мене, бо стріли Твої пройняли мене, і рука Твоя тяжко спустилась на мене.

Нема цілого місця на тілі моїм Від гніву Твого немає спокою в костях моїх від гріхів моїх, бо провини мої переросли мою голову, як великий тягар, вони тяжчі над мені, смердять та гниють мої рани з глупоти моєї.

Я зігнутий і зовсім поник, весь день сумуючи ходжу, бо нутро моє повне запалення, і немає цілого місця на тілі моїм.

Я змучився й поламаний надмірно; кричу від стогону серця мого. Господи! Перед Тобою всі бажання мої, і зітхання моє не приховано від Тебе.

Серце моє тремтить; покинула мене сила моя, і світло очей моїх, — і того немає у мене.

Друзі мої і щирі відступили від виразки моєї, і ближні мої поставали далеко.

Ті, хто шукає ж душі моєї ставлять мережі, і бажаючі мені, говорять про погибель моєї і замишляють всякий день підступи; а я, як глухий, не чую, і мов той німий, який уст своїх не відкриває; і став я, як людина, яка не чує і не має в устах своїх виправдання, бо на Тебе, Господи, уповаю я; Ти відповіси, Господи, Боже мій.

І я сказав: нехай не радіють наді мною вороги мої; коли коливається нога моя, вони називаються наді мною.

Бо я до упадку, і скорбота моя завжди переді мною.

Провини мої я визнаю, журюся гріхом своїм.

А мої вороги проживають, міцніють, і множаться ненавидять мене безвинно; і що віддають мені злом за добро ворогують проти мене за те, що я за добром.

Не покинь мене, Господи, Боже мій! Чи не віддаляйся поспішає на допомогу мені, Господи спасіння мого

Захисної силою володіє і коротенька так звана Ісусова молитва:

«Господи Ісусе Христе, помилуй мене, грішного!»

Її можна читати у всіх випадках життя, як можна частіше, а особливо — у важкі моменти і перед початком важливої ​​справи.

У фінансових труднощах

Мріяти про те, щоб життя було матеріально забезпеченої, проходила в достатку, не є гріхом, якщо ці мрії не займають усі думки людини, що є грошолюбство, а це гріх; якщо можливість заробити не базується на обмані або нечесних методах; якщо молиться молиться не тільки за себе, але і за тих, кому в першу чергу потрібна матеріальна допомога.

Фінансові труднощі можуть виникнути з різних причин. Це може бути позбавлення роботи, крадіжка або втрата великої суми, борги, обдурювання. Чому це відбувається? Відповідь про причини не може бути однозначним.

Одна людина постійно живе в злиднях, зазнає труднощів на роботі або взагалі не може знайти її, його переслідують фінансові проблеми. Для невіруючого це може бути шляхом до віри, для віруючого — її випробування на міцність. Іншому ті ж проблеми можуть вказувати, що він ухилився від шляху істинного, що пора задуматися: а чи правильно я все роблю?

Третьому виникли фінансові труднощі покликані підказати, що хтось, кому ще гірше, потребує його допомоги. У будь-якому випадку треба звернутися до Спасителя. Тільки за допомогою молитви вдасться бути мудрим — зрозуміти, для чого подібне випробування послано Господом, і сподіватися на Його милість.

Молитися можна, не обов’язково стоячи перед святим образом, а всією душею звертаючись з проханням до Господа:

«Господи! Се посудину Твій єсмь: наповни ма даруваннями Духа Твого Святого, без Тебе я порожній всякого блага, або паче повн усякого гріха. Господи! Се корабель Твій єсмь: виконай ма вантажем добрих справ. Господи! Се ковчег Твій: виконай його не краса сріблолюбства та солодощів, а любов’ю до Тебе і до одухотвореній образу Твоєму — людині.»

У здоров’я

Нерідко трапляється в житті, що людина, невиліковно захворівши, коли вже всі можливості лікування вичерпані, раптом розуміє: Господь за щось мене карає, а для чогось картає. І починає звертатися до Спасителя з гарячими молитвами. І молитва і справді може створити диво.

Прохання про здоров’я — мабуть, найпоширеніші благання. Болящі моляться про дарування здоров’я для себе; матері — за хворих дітей, діти — за стражденних батьків; кожен благочестивий чоловік — за ближніх і дальніх, за лікарів і їх успішні дії в зціленні хворих. І молитви є на кожен випадок. Найбільш універсальною бачиться така, яку можна читати, молячись і за себе, і за інших:

«О Господь мій, Творець мій, прошу допомоги Твоєї, даруй зцілення рабу Божу (рабу Божому) (ім’я), обмий кров її (його) промінням Твоїм. Тільки за допомогою Твоєю прийде зцілення їй (йому). Доторкнися до неї (нього) силою чудотворною, благослови всі шляхи її (його) до спасіння, одужанню, зцілення.

Подаруєш тілу її (його) здоров’я, душі її (його) — благословенну легкість, серцю її (його) — бальзам божественний. Біль відступить, і сили повернуться, і рани загояться її (його) тілесні і душевні, і прийде допомога Твоя. Промені Твої з Небес дійдуть до неї (нього) і дадуть їй (йому) захист, благословлять на зцілення від недуг її (його), зміцнять віру її (його). Так почує молитву цю Господь. Слава і подяка силі Господа. Амінь!»

Велику силу має молитва за угодою. Якщо серйозно захворів чоловік, його близькі можуть домовитися в якийсь певний час одночасно читати цю молитву. (До речі, нею так само можна молитися і в інших благих ситуаціях — пошук роботи, будівництво храму, очікування материнства і т. д.):

«Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, Ти бо рекл єси пречистими устами Твоїми«Істинно кажу вам, яко аще двоє від вас радяться на землі кожної справи, її ж аще просите, будете мати від Отця Мого, Іже на небесах: де ж два чи троє зібрались в ім’я Моє, тут єсмь Аз посеред їх». Непорушні слова Твої, Господи, милосердя Твоє безпрікладно і Людинолюбний несть кінця. Тим-то молимо Тебе: даруй нам, рабам Твоїм (імена), котра погодилася просити Тебе (прохання) виконання нашого прохання. Але обаче НЕ якоже ми хочемо, але як Ти. Хай буде навіки воля Твоя. Амінь.»

Отче наш!

В Євангелії від Матвія описаний епізод, коли учні Ісуса Христа попросили навчити їх, як треба молитися. І Він відповів їм, вимовивши відому всім, навіть не дуже віруючим, молитву «Отче наш…» Наводимо її в сучасному перекладі:

«Отче наш, що живе на небесах! Так буде святим Твоє Ім’я. Нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя на Землі, як на Небі. Хліб наш насущний дай нам на цей день. Прости нам усі борги наші, як і ми прощаємо тих, хто нам винен. І не міццю нас випробуванню, але визволи нас від лиходія. Бо Твоє є Царство і сила і слава на віки. Амінь.»

У цій короткій, але надзвичайно ємною молитві міститься прохання про все, чим ми живемо, адже «хліб наш насущний» — це не тільки хліб в звичному його значенні, а й сімейне життя, і навчання, робота і всякі інші справи. У ній ми прощаємо всіх, хто образив нас, і в свою чергу чекаємо вибачення від Творця за створені гріхи. «Отче наш» повинна бути постійною молитвою — Богу не потрібно багатослівність.

Як часто буває, що молитва сприймається людьми як засіб для досягнення певної мети, коли вже не залишилося жодної надії на чиюсь допомогу! Тоді він і приходить до церкви. Але Для Бога навіть це «засіб» є радістю — від того, що людина потребує в Ньому, шукає його допомоги і милості.

Прийшовши ж до Нього, що потребує отримує не тільки допомога і розрада, а й внутрішній зір, нове світовідчуття і погляд на життя. Люди починають жити не за принципом «що я хочу», а за принципом «Господи, що Тобі завгодно».

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: