Молитви за здоров’я святому Миколаю Чудотворцю

Молитви за здоров'я святому Миколаю Чудотворцю

Є святі, яких православні шанують і люблять особливо сильно. Такий Микола Чудотворець, великий святий, зробив безліч дивовижних чудес на славу Господа.

Святий Миколай надзвичайно добрий, він допомагає людям у багатьох починаннях, до нього звертаються з проханнями щодо налагодження найрізноманітніших проблем: з фінансами, відносинами, здоров’ям. Святий не залишає без відповіді жодну молитву, якщо вона щира.

Короткий зміст:

Хто такий Микола і в чому він допомагає віруючим?

Життя Святого Миколая була сповнена любові до Бога і великих чудес. Він жив за часів Великої Римської імперії, в римській провінції Лікії, на території сучасної Туреччини.

З самого дитинства святий зрозумів, що його покликання — бути священиком. У нічні години він багато читав, вивчав священні тексти, а вдень майже не виходив з храму, весь свій час присвячуючи молитві.

За таке завзяття і сильну любов Бог нагородив його даром творити дива. Заслуги Святого Миколая були визнані ще за життя: він був зведений в сан архієпископа в місті Миру.

На високому посту Святий багато допомагав бідним, таємно дарував подарунки дітлахам з найбідніших верств суспільства (ця історія — прообраз католицького Святого Миколая, який приносить в новорічну ніч подарунки всім дітям).

Не забував Св. Микола і про болящих, тому і в наш час при сильній хвороби прийнято підносити молитви саме йому. Він чує всі молитви і готовий прийти на допомогу при будь-якому діагнозі.

Молитва про здоров’я

Ви можете молитися Святому Миколаю про здоров’я своє та своїх близьких. Головна умова — щирість вашого прохання. Добре, якщо в будинку є образ святого.

Незадовго до молитви налаштуйтеся на серйозний лад, забудьте про справи. Якщо є можливість — відчуйте, запаліть свічку. Подумки попросіть вибачення у Св. Миколая за всі свої гріхи і прочитайте молитву:

О, Всесвятий Миколу, догоджаючи преізрядний Господній, теплий наш заступнику, і всюди в скорботах швидкий помічнику! Помози мені грішному і смутному в цьому сем житії, умоли Господа Бога дарував ми залишення всіх моїх гріхів, еліко згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, умоли Господа Бога, всього творіння Творче, избавити ма повітряних митарств і вічних мук: так завжди прославляю Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостиво предстательство, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Цю ж молитву ви можете читати і в храмі, перед образом святого. Краще, якщо ви подивитеся на молитву не один раз, а будете робити це регулярно.

Про зцілення від хвороби

Святий Миколай не залишає тих, хто щиро в нього вірить, навіть у найважчій хвороби.

Якщо ви переживаєте за своє здоров’я або за здоров’я ваших близьких, ви можете звернутися з проханням про допомогу до святого.

Краще, якщо ви прийдете в храм і помоліться перед образом Чудотворця в церкві.

Але домашня молитва теж є дієвою. Купіть в храмі невеликий образ святого, свічки. Відчуйте, що ви спілкуєтеся зі Всемилостивим святим, який може допомогти вам у найважчій ситуації.

Читайте наступний текст молитви:

Про всехвальний, великий чудотворче, святителю Христовий, отче Миколаю! Молимо тебе, буди надія всіх християн, вірних защітель, спраглих Кормитель, плачуть радість, болящих лікар, по морю плаваючих управитель, убогих і сиріт живильник і всім швидкий помічник і покровитель, та мирне зде поживемо житіє і нехай сподобимося бачити славу вибраних Божих на небі, і з ними невпинно співати Єдиного в Трійці поклоняємого Бога на віки віків. Амінь.

Є варіант більш довгою молитви. Ви можете читати будь-який канонічний текст, який буде вам більше до душі, А також можете своїми словами попросити у святого зцілення від захворювання.

О, добрий наш пастирю, і богомудрий наставниче, святителю Христовий Миколу! Почуй нас, Шанований віруючими людьми в усьому світі Святитель Микола, він же Микола Чудотворець, Мирлікійський чудотворець, грішних, що моляться тобі і закликають на допомогу швидке заступництво твоє; виждь нас немічних, звідусіль схоплять, усякого блага позбавлених і розумом від малодушності потьмарених; попильнуйте, угоднику Божий, не говори оставити нас в гріховних полоні бити, та не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діянь наших. Моли про нас недостойних Творче нашого і Владику, йому ж ти зі безплотних лики предстоіші: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житії і в майбутньому веце, та не віддасть нам по справою нашим і по нечистоті сердець наших, але по своїй доброті віддасть нам. На твоє бо клопотання уповающе, твоїм заступництвом хвалимось, твоє заступництво на допомогу закликаємо, і до пресвятому образу твоєму припадаючи, допомоги просимо: спаси нас, угоднику Христовий, від зол, що знаходять на нас, і приборкати хвилі пристрастей і бід возстал на нас, та заради святих твоїх молитва не обійме нас напасти і не загрузнемо в безодні гріховності і в багні пристрастей наших. Моли, святителю Христовий Миколу, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне житіє і відпущення гріхів, душам же нашим порятунок і велику милість, нині і повсякчас, і на віки віків.

Приклади допомоги Чудотворця з історії

Святий Миколай здійснював дивовижні чудеса ще за життя.

Тому не переставайте вірити і моліться великому святому. Пам’ятайте: щирі прохання не можуть залишитися без відповіді.

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: