Чудотворна молитва Покрову Пресвятої Богородиці

Чудотворна молитва Покрову Пресвятої Богородиці

Господь і Богородиця — наші небесні батьки. Вони, як своїх улюблених дітей, оберігають нас від негараздів і ведуть по життєвому шляху. І, що найголовніше, чекають спілкування з нами. Через молитву. Ось і виходить, що ми повинні ставитися до них, як до близьких і рідних людей.

І молитися їм так, немов говоримо з добрим батьком або турботливою мамою. В такому випадку молитва буде почута. І ви отримаєте не тільки бажану допомогу, але і благодать, що дає сили для богоугодного і правильного життя.

Короткий зміст:

Що таке Покров день?

Молитва — це щира розмова з Богом, Пресвятою Богородицею, нашими небесними покровителями і захисниками — святими. Якщо молитва читається від серця, то бажаний результат обов’язково буде.

Звичайно, наша сама швидка заступниця і молітвенніца перед Богом — це Пресвята Богородиця. Молитва до неї допомагає навіть самим «пропащим» грішникам дозволити життєві труднощі і в корені змінити своє життя.

Саме тому в церковному календарі існує безліч свят, вшановують і оспівують Божу Матір. Один з них — Покров Пресвятої Богородиці.

Святкується Покров день 14 жовтня. Він знаменує велику силу Матері Божої в захисті віруючих від зол земних і духів злоби піднебесних — преспешніков диявола.

Це свято не відноситься до двунадесятих (тобто до самих ключовим в церковному календарі), але, незважаючи на це, вважається найважливішим днем ​​для російської православної церкви. Тому як саме в цей день Цариця Небесна простягає над нами свій благодатний Покров і дає захист віруючим від усіляких негараздів.

Вважається, що саме в Покров незаміжні дівчата повинні звертатися до Богородиці з проханням про сімейне щастя.

Традиція святкувати цей день — дуже і дуже давня. Вона бере свій початок з візантійських часів. Діва Богородиця явилася в одному з храмів м Константинополя, обложеного ворогами, і тим самим дала надію віруючим на швидке позбавлення від ворожих сил.

Святий Андрій, колишній в той момент в церкви на Всенощном недосипанні, побачив, як Богородиця слізно молилася Господу про захист міста від навали чужинців і покрила моляться своїм святим покровом. Константинополь був звільнений, а багато свідків совершившегося дива ще більше увірували в Христа.

Які молитви читати в це свято?

Найкраща молитва — це молитва щира, творимо від щирого серця. Можна в цей день просто від душі звернутися:

Матір Божа, покрий нас своїм покровом. І вбережи під ним сьогодні і завжди від усіляких бід і напастей, хвороб, голоду, вогню, від усього поганого, що тільки є в житті. І приведи нас під твоїм божественним покровом до миру Та щасливою, благодатним, в щастя, достатку, духовної радості та любові. І спаси всіх нас. Амінь.

Серед віруючих є ті, хто поки ще не зовсім вміє молитися самостійно, хто тільки почав свій шлях до храму. До таких людей наша Матінка-Церква особливо прихильною і пропонує вже «готові» молитви, по молитвослову, в тому числі і для дня святкування Покрови Пресвятої Богородиці.

Ось одна з таких молитов:

Царице моя преблагая, надіє моя Богородице, пріятеліще сірих і дивних предстательніца, скорботних радосте, ображених покровительці! Зришь мою біду, Зришь мою скорботу, допоможи мені яко немічних, отруїли ма яко дивна. Кривду мою знаєш, дозволь ту, яко воліші: яко не маю іншої допомоги крім Тебе, ні іния предстательніци, ні благо утешітельніци, тільки Тобі, про Богомати, яко да сохраніші ма і покриеші на віки віків. Амінь.

Цю молитву можна читати в будь-яких життєвих ситуаціях і при будь-яких скорботах в надії на те, щоб отримати допомогу понад.

Наприклад, цими благими словами можна молитися тим, хто хоче вийти заміж (або одружуватися), створивши міцну дружну сім’ю. Можна апелювати ними до Пресвятої Богородиці з проханням уберегти і захистити дітей від будь-якого негаразди, хвороб і бід. Ця чудова молитва допомагає і при хворобах, і в роботі, і подорожуючим.

Для тих, хто мріє створити сім’ю існує і «спеціальна» Молитва на заміжжя:

О, Пресвята Діва Марія, прийми молитву цю від мене, негідною слуги Твоєї, і принесеш її до Престолу Бога Сина Свого, щоб милостивий він буде прохання нашим. Вдаюся до Тебе як до Заступниці нашої: почуй нас, тих, хто молиться Тобі, покрий нас покровом Твоїм і випроси у Бога Сина Твого нам всіх благ: подружжю любові та згоду, дітям слухняності, скривдженим терпіння, скорботним благодушності, всім же нам дух розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти і правди.

Збережи мене від гордості і самолюбства, дай же мені охоту до праці і благослови труди мої. Як Закон Господа Бога нашого велить людям в чесному подружжі жити, то приведи мене, Матір Божа до нього, не для догоди бажанню моєму, а для виконання призначення Отця нашого Святого, бо Він Сам сказав: недобре чоловікові бути одному і створивши йому дружину в помічницю, благословив їх рости, розмножуватися і населяти землю.

Пресвята Богородиця, почуй смиренну молитву з глибини серця дівочого мого: дай мені чоловіка чесного і побожного, щоб ми в любові з ним і в згоді прославляли Тебе і милосердного Бога: Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Є в числі прохань, що підносяться до Пресвятої Богородиці, і Молитви про дітей:

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (імена), Усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Украй їх ризою Твого материнства, збережи їх в страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дасть їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському смотрению Твоєму, яко ти єси Божественний покров рабам Твоїм.

Молитва про зцілення дітей:

Матір Божа, введи мене у образ Твого небесного материнства. Вилікуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитино цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Молимося будинку і в храмі

Молитися потрібно завжди і скрізь. Хоча б коротенько молитвочка. Будинки — посильним молитовним правилом, в церкві — разом з собором всіх віруючих.

Правила звернення до Бога і Пресвяту Діву будинку і в храмі:

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: