У чому допомагає Святий Серафим Саровський?

У чому допомагає Святий Серафим Саровський?

Народившись під ім’ям Прохор, Святий Серафим виріс в найпростішій родині, яка живе в місті Курськ. Його батьки будували церкву в місті, коли Серафим був ще хлопчиком. Чудеса почали переслідувати хлопчика Прохора з самого дитинства. Одного разу він впав з дзвіниці церкви, але не помер. І мало того, що не розбився на смерть, так і зовсім не постраждав. Ніяких переломів, тільки пара синців.

Після цього випадку Прохор захопився вивченням релігії, а трохи пізніше і зовсім вирішив віддати своє життя служінню Богу. Своє ім’я, під яким він став відомим, Прохор отримав в Саратовській області, працюючи священиком.

Серафим Саровський, зарахований до лику Святих, поважаємо не тільки християнами, але і іншими релігіями. Він міг зцілювати людей і передбачати майбутнє. Першого серпня святкується набуття народом мощей великого українського Святого.

Короткий зміст:

Про що моляться Святому?

Кожен Святий в потойбічному світі має певними вміннями допомоги людей, що моляться йому. Це пов’язано з реальними фактами з життя святого. Серафим вийшов з простого народу, як і більшість Святих. З раннього дитинства він був привчений до важкої роботи. До будівництва і ремеслу.

Працюючи на благо сім’ї, Серафим хотів бути ближче до Бога. Він хотів, щоб люди перестали один одному заздрити. Він радів дрібниць, тому, що мав, закликаючи всіх робити те ж саме, не сумуючи, рухаючись якнайдалі вперед.

Справжні віруючі, свято шанують особистість Серафима, моляться перед його іконою для того, щоб не забутися в житті, не піддатися тязі до гріха, зуміти перебороти своє спокуса. Святий Серафим допомагає втраченим в життя людям, які шукають свою дорогу, допомагає знайти їм душевну рівновагу. Помолившись йому, ви впораєтеся зі своєму спокусою.

Більшість людей просять у Вищих сил — здоров’я. З цієї причини багатьох цікавить відповідь на питання: при яких хворобах допомагають молитви Серафима Саровського? Як вам уже відомо, ще маленьким хлопчиком Серафим допомагав людям, маючи дар зцілення людей від смертельних захворювань. Щоб здійснювати богоугодні справи, він користувався водою зі святих джерел і молитвами, зверненими до Бога.

Після вознесіння на небеса Серафим не перестав допомагати людям. Молитви, звернені до Святого, допомагають при захворюваннях внутрішніх органів. Але не тільки тіло лікує Серафим, Він лікує душу від ран, нанесених іншими людьми. Можна молитися Серафиму в тому випадку, якщо вас хтось сильно образив або якщо вам тяжко і сумно.

Як відомо, щирі звернення до Святих обов’язково будуть почуті. Серафим Саровський надав допомогу в здобутті сімейного щастя не одній дівчині. Але не просіть про те, що Святий допоміг вам відвести чоловіка з сім’ї. Це гріх. Можна просити тільки про людину, якого ви щиро любите.

Якщо ви вже перебуваєте в шлюбі, а звернення до Святого — прохання про зміцнення відносин, то слід молитися сидячи на колінах біля ікони Серафима і запаленою свічки. Найкраще молитися в кутку кімнати, щоб світла аура затримувалася набагато сильніше.

Також молитва великому Серафима Саровського може допомогти в підтримці вашого бізнесу. Тільки ваша справа має бути богоугодною, корисним суспільству і церкви. Перед тим, як звернутися до святого за допомогою в цій справі, сходіть до церкви і поставте свічку. Зробіть корисну справу, допоможіть кому-небудь.

Ви лише подасте на небеса сигнал про те, що збираєтеся робити щось хороше. Християнська церква, як, власне, і католицька, вважає, що не варто звертатися до конкретного святому за конкретним проханням. Головне, робіть це щиро, з чистою душею, тоді ви отримаєте все те, про що мрієте.

Серафим Саровський широко відомий серед всіх церковних прихожан. Але знають його і за межами церкви. Історія про чудо-хлопчика, який залишився живим після падіння з висоти пташиного польоту, рознеслася миттєво. Вчора Cвятого моляться православні християни з усіх куточків світу. Серафим ж, в свою чергу, цінує це і не відмовляє людям у допомозі.

Серафим присвятив себе Господу. Невпинне прославляння Бога і робота на догоду слабким і скривдженим стала сенсом його життя.

За вдачею своєю Серафим був скромним. Він не вважав себе великим спасителем людей, хоч таким і був. Він говорив про себе, що він ніхто і нічого не має. При цьому був так духовно багатий, що в звичайних людях, нас з вами, немає і десятої частини духовності Серафима. Велика людина, справжній ідеал для будь-якого християнина.

Молиться Серафима Саровського можна в будь-який час. Ніяких заборон в цьому плані немає.

Перша молитва про допомогу

Про пречудний отче Серафима, великий Саровський чудотворче, всім вдаються до тебе скоро слухняний помічнику!

За днів земного житія твого никтоже від тебе худий і невтішний отиде, але всім в солодкість бисть бачення лику твого і благоуветлівий глас словес твоїх. До них бо ж і дар зцілень, дар прозріння, дар немічних душ лікування рясний в тобі явився. Коли ж покликав тебе Бог від земних турбот до Небесного упокоєння, николиже любі твоя проста від нас, і неможливо їсти ісчісліті чудеса твоя, помножити, як зорі небесні: ось бо за всіма кінця землі нашея людем Божим являешся і даруєш їм зцілення.

Тому і ми співаємо тобі: про претихий і лагідний угоднику Божий, сміливий до Нього молітвенніче, ніколйже прізивающія тя отреваяй! Вознеси про нас благомощную твою молитву до Господа сил, нехай дасть нам уся благопотребная в житті цьому і вся до душевного порятунку корисне, щоб захистить нас від падінь гріховних і істинного покаяння та навчить нас, в їжаку безпреткновенно ввійти нам в вічне Небесне Царство, ідеже ти нині в незаходимого сіяеші слави, і тамо співати з усіма Святої Живоначальної Трійці на віки віків. Амінь.

Друга молитва

Про великий угоднику Божий, преподобний і богоносних отче наш Серафима!

Призри від гірських слави на нас, смиренних і немічних, обтяжених гріхами багатьма, твоєї допомоги і розради просять. Прихилися до нас благосердям твоїм і допоможи нам заповіді Господні непорочно сохраняте, віру Православну міцно утримуються, покаяння в гріхах наших старанно Богу приносити, у благочесті христианста благодатно преуспеваті і гідним бити твого про нас молитовного до Бога заступництва.

Їй, святче Божий, почуй нас, моляться тобі з вірою і любов’ю, і не погорди нас, що вимагають твого заступництва; нині і в годину смерті нашея допоможи нам і заступи нас молитвами твоїми від злісних наклепів диявольських, та не володіє нами тих сила, але нехай сподобимося поміччю твоєю наследоваті блаженство обителі райські. На тя бо уповання наше нині покладаємо, отче добросердя, буди нам востаннє спасіння путевождь і приведи нас до невечірнє світло на життя вічне богопріятним заступництвом твоїм у Престолу Пресвятої Тройці, щоб дякувати і співаємо з усіма святими достопокланяемое Ім’я Отця і Сина і Святого Духа на віки століть. Амінь.

Третій текст

Преподобний отче Серафима, любов’ю Божественною виконаний, любові Божественної невпинне служителю, любіміче Матері Божественної Любові, вислухай мене, малолюбящего і многоогорчающего тебе.

Дай і мені бити нині старанним служителем Боговгодній Любові. Тієї убо любові, яже довготерпить, не заздрить, не величається, любов милосердствує, не надимається, що не безчинства, не шукає своїх си, не радіє про неправду, радіє ж про інше умоли Любов початкову, так послуживши любов’ю Їй на землі, твоїм клопотанням, молитвами Богородиці і всіх святих досягну Царства любові і слави, і світла, і припаду до ніг Владики мого, дав нам заповідь про справжню любов.

Отче люблячий, що не отрини благання серця, люблячого тя, і про прощення моїх гріхів люблячого Бога умоли. Помози нам нести тягарі один одного, не робити іншим, чого собі не хочемо, вся любить, в істині; вся любить, всьому віру емлет, вся терпить, яже ніколи не відпадає!

Ця любові служителем бити мені і всім моїм повсякчас, і знаним, і любов’ю покривати, і з серцевою піснею любові закінчивши земне життя, почати з нею ж радісно вічне життя в країні істинної любові. Помолися за нас, отче, нами улюблений отче, люблячий нас! Амінь.

Де знаходяться мощі Серафима Саровського?

Останнім притулком Матері Божої часто називають село Дивеево. Легенди свідчать, що всі святині в цьому селі створювалися з веління Цариці Неба. Спочатку провідником Божої волі була мати Олександра, після її смерті місце відійшло Серафима Саровського. Згідно, знову ж таки, з легендою, як тільки Серафим вступив на посаду, в перший же день прокопав перший аршин майбутнього спадку Канавка.

Але і смерть не розлучила Серафима і село Дивеево. Його мощі були залишені саме тут і досі притягують віруючих людей з усього світу, адже вони дарують людям гарний настрій і душевний просвітлення. Перебування поруч з ними дозволяє відчути радість від усвідомлення того, що ти дитя Боже.

Мощі Серафима Саровського були провіз по великій кількості храмів і монастирів по всій країні, щоб віруючі, які не мають можливості вирватися зі своїх міст, могли доторкнутися до них. У Дивеєво вони були повернуті в 1991-му році. В честь цього був влаштований хресний хід біля собору, який очолив сам Алексій II, вшанувавши тим самим честь святого Серафима Саровського.

У 2003-му році виповнилося сто років з дня зарахування Серафима в лик святих. Тисячі віруючих приїхали в Дивеєво, щоб на собі випробувати зцілення і прийти до шляху істинного. Адже преподобний Серафим Саровський все ще продовжує дарувати людям віру і щастя, а також приводити їх в Божий Храм.

Таємниці імен, снів, зірок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: